2/B SINIFI RAMİ KÜTÜPHANESİNDE...

Her yaştan okuyucunun ihtiyacına cevap veren koleksiyonu, ihtisas kütüphaneleri ve yaşam alanlarıyla Avrupa’nın en büyük kütüphane kompleksi olarak öne çıkan Rami Kütüphanesinin ziyaretçileri arasında 2B sınıfı öğrencilerimizde yerini aldı.Öğrencilerimiz, Biyomimetik Sergisi’ne katılarak biyomimetik kavramının, insanların doğada bulunan sistemleri taklit ederek yaptıkları maddelerin, aletlerin, mekanizma ve sistemlerin tümünü ifade ettiği bilgisine ulaştı. Doğadan ilham alınarak yapılan havacılık, denizcilik, askeri teknoloji, bilim tarihi gibi farklı alanlara ait örnek tasarımları inceleyerek, merak ettikleri soruları sordu.

Rami Kütüphanesi bünyesinde kurulan şifahanede, kütüphaneye kayıtlı el yazmalarının ve nadir matbu eserlerin onarımlarının gerçekleştirildiği bilgisi verilerek, yapılan onarımların aşamaları uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrencilerimiz daha sonra el yazması eserleri ve Kâtip Çelebi’ye ait çizimleri inceledi. Öğrencilerimiz “Çocuk Kitapları” bölümünde yaşlarına uygun kitapları inceleyerek, okuma olanağı da buldu.28-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-2024